Viața ca un metronom … !

Cu toții știm ce este acela un metronom. Datorită orelor de pian ale fetiței mele eu sunt și fericitul posesor al unuia. Și, evident, m-am jucat puțin cu el. E interesant să vezi câte  ritmuri poate ține acest metronom. Și  cât timp!  Până se termină arcul, ar spune unii … Și așa e.

Interesantă, însă, mi s-a părut analogia care s-a născut în capul meu ascultând ritmul acestuia. Un ritm … un om … o viață … o carieră … o profesie … o poveste … un vis … o întâlnire … o împlinire …! Un eșec? Nuuuu … nu vrem să discutăm despre eșecuri. Ele nu au ce căuta în viața noastră. Ne reglăm ritmul astfel încât să evităm eșecul (sau eșecurile). Căutăm ritmuri care au avut succes. Ritmuri care au dus pe cineva, cândva la același vis pe care-l avem și noi … și ne dorim acel ritm … VREAU ȘI EUUUUU!!! Este un ritm câștigător! Nu vede nimeni acest lucru!? Trebuie să am și eu același ritm și voi ajunge la același succes, nu!? Și ne tragem arcul metronomului la maxim, stabilim ritmul câștigător și … START! Click, clack, click, clack … ce bine este … dar, deodată realizez că am slăbit ritmul și atunci îl accelerez, dar acum merg prea repede, NU, NU mai ușor … e prea lent … mai repede … nu pot să țin ritmul și pierd … o viață … o carieră … o profesie … o poveste … un vis … o întâlnire … o împlinire …! Și rămân cu un EȘEC … Nu sunt în stare să țin nici măcar un ritm de succes, deci nu voi putea avea niciodată succes. De ce? De ce mi se întâmplă tocmai mie asta? Explicația este cât se poate de simplă. În oricare teorie am crede, cea creaționistă sau cea evoluționistă, știm foarte clar că nu există doi oameni identici în întreaga istorie a omenirii trecute sau viitoare. Pur și simplu NU EXISTĂ! Și atunci de ce am crede că există ritmuri identice? De ce credem că dacă vom imita ritmul cuiva de succes vom avea și noi un succes asemănător? Aici chiar că nu am un răspuns …

 

În schimb am un răspuns la întrebarea: ”Care este ritmul meu?”.
Vino aici și vei afla și tu răspunsul. Îți vei găsi ritmul tău, acel ritm care te caracterizează, care nu te obosește, care nu te plictisește și, cel mai important, nu te dezamăgește!

comentariu ...